Energielabel

Definitief Energielabel nodig?

Energielabel 2020 Per 1 januari 2015 is de regelgeving over het energielabel veranderd. Huiseigenaren die nog geen label hebben, krijgen een voorlopig label toegestuurd. Het voorlopige label is een indicatie van de energieprestatie van de woning, gebaseerd op reeds bekende gegevens in het Kadaster zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar.

Vanaf 1 januari 2015 is het hebben van een definitief energielabel bij de eigendomsoverdracht verplicht. Ook is het verplicht de energielabelklasse te vermelden in advertenties in commerciële media, als het definitieve energielabel beschikbaar is. 

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Er staat bijvoorbeeld informatie op over uw vloerisolatie, ramen en verwarming. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. Woningen die het minst zuinig zijn, krijgen een G-label. Verder leest u op het energielabel hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken. Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren en is maximaal 10 jaar geldig.

Hoe maak ik het energielabel definitief?

Stap 1:

Zoek uw Digi D code op of vraag deze aan via:  https://www.digid.nl  Heeft u geen DigiD of internet dan is er de mogelijkheid om het energielabel via een papieren route aan te vragen via de helpdesk Energielabel. DIt traject duurt aanzienlijk langer!

Stap 2:

Gaat u naar de site www.energielabelvoorwoningen.nl

Klik op de optie: Direct mijn energielabel aanvragen

Stap 3:

Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord van de DigiD code

Stap 4:

U komt nu in het scherm waar u uw adres ziet staan met het voorlopige label, klik hier op

Definitief energielabel vast stellen

Stap 5:

U komt nu in een scherm waarin u  de vooraf door het Kadaster ingevulde gegevens dient te controleren op juistheid. Hier kunt deze ook wijzigen. Dan door naar stap 2 in dit scherm en de aanwijzingen opvolgen mbt soort glas, bouwjaar cv-ketel, warmwater, zonne energie, balansventilatie en extra genomen maatregelen.

Stap 6:

U komt nu in het overzicht van de ingevulde woningkenmerken en kunt (indien dit juist is), doorklikken naar stap 3 van de site. Hier vinkt u aan dat u alles naar waarheid hebt ingevuld en kan dan doorklikken naar stap 4

Stap 7:

Hier kiest u de deskundige, in dit geval dus Huyssteede Makelaars.

U komt nu in stap 5 van de site. Hier dient u nogmaals de gegevens te controleren en de aanvraag te versturen.

Nu komt de aanvraag binnen bij Huyssteede Makelaars. Als erkend deskundige dien ik de gegevens,  foto’s en facturen te controleren. Hierna zal u een PDF van het definitieve energielabel per mail ontvangen.

KOSTEN:

€ 8,- niets meer niets minder. Dus GEEN extra kosten, maar een ALL-IN TARIEF!!

 

Snel en betrouwbaar uw Energie-label ontvangen? Ik sta graag voor u klaar!!! Servicegerichte ondersteuning via email en telefoon (0229-551876)

Meer informatie